Selecteer een pagina

Muizen Bestrijden

Direct op zoek naar een ongediertebestrijder? Vul hieronder de 4 cijfers van uw postcode in en Bel Direct!

Over de muis

Sommige mensen houden ze als huisdier. Maar voor de meesten van ons is de muis ongedierte omdat ze een ernstig risico voor de gezondheid kunnen zijn. Helemaal wanneer ze in de keuken zitten, of in een opslag.  Muizen zijn ook knaagdieren. Hun tanden groeien voortdurend. Deze groei compenseren ze door overal aan te knagen. Hout, plastic, metaal…niets is veilig voor hun vlijmscherpe tanden. Wanneer een elektriciteitsleiding aan hun knaaglust wordt onderworpen kan zelfs brand ontstaan!

Schade door de muis

Helaas zijn muizen enorm flexibel: het kleinste gaatje is voor hen voldoende om binnen te komen. Ze hebben geleerd dat mensen vaak een goede bron van voedsel zijn. Ze zijn dol op de voorraadkast. In woningen is dat erg vervelend, voor bedrijven kan dit een enorme financiële schade betekenen. Dat het risico van brand een enorme impact heeft is duidelijk.

Daarnaast kan een muis ook stankoverlast veroorzaken. Tenslotte leveren muizen voor bedrijven het risico van reputatieschade. Wie wil er bijvoorbeeld eten in een restaurant dat vol ligt met muizenkeutels?

Heb ik muizen?

Of sprake is van een muizenplaag is makkelijk te herkennen. Soms rennen de muizen goed zichtbaar door het pand. Maar ook als je ze niet ziet, laten ze duidelijk sporen achter. Denk aan muizenkeutels of knaagschade. Muizen zijn vaak ook goed te horen, want terwijl zo door de spouwmuren of over het plafond rennen maken ze een duidelijk hoorbaar, krassend geluid.

De bestrijding van muizen

Het bestrijden van muizen begint met het voorkomen dat ze binnenkomen. Berg voedsel op in afgesloten bakken, kier gaten en kieren zoveel mogelijk. Hou hierbij ook rekening met ventilatie-openingen in de spouwmuur.

Wanneer muizen eenmaal binnen zijn, kun je ze in eerste instantie kun muizen bestrijden met muizenvallen of –gif. Vaak zijn dit goedkope methodes. Maar soms is dit niet genoeg. Muizen planten zich razendsnel voort en een enkele muis kan al snel een plaag veroorzaken. In zulke gevallen is een professionele muizenbestrijder een uitkomst.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Professionele bestrijders mogen gebruik maken van middelen die niet vrij verkrijgbaar zijn. Muizenbestrijders werken met zogenaamde rodenticiden en anti-coagulatie. Deze middelen zijn zeer effectief in het bestrijden van de muis. Ongeveer twee weken na de bestrijding vindt een nacontrole plaats om te zien of de bestrijding effectief is geweest.

Zowel voor bedrijven als woningen hebben we de beste muizenbestrijders uit uw regio geselecteerd. Neem vandaag nog contact met ons op om van uw muizenprobleem verlost te worden.